2012. május 8., kedd

Fűszeres édesburgonya


Hozzávalók: 60 dkg édesburgonya (nekem ilyen súlyú volt egy darab), 2 evőkanál szőlőmagolaj, fél tasak amerikai burgonya fűszersó, fél citrom leve

Elkészítése a burgonyát meghámozom (az előző sütésnél rajta hagytam a héját ami rághatatlan volt és olyan, mint a papír) és lehetőség szerint hasábokra vágom, azért lehetőség szerint, mert az édeske önálló életet él és arra hasad szét, amerre ő akarja. Tepsibe teszem a hasábokat, megszórom a fűszersóval, ráfacsarom a citrom levét és alaposan összeforgatom, hogy mindenhol érje a burgonyát a kulimász. Majd előmelegített sütőbe tolom. Kb.20-25 perc alatt ropogósra sül.




8 megjegyzés:

  1. ilyet se ettem még sose, de megkóstolnám szívesen :)))
    hol lehet édesburgonyát venni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. múltkor a Metroban vettem, most a helybéli zöldségesnél, de láttam a szpárban és a Tescoban is

      Törlés
  2. én már csak sóhajtok....az epres muffinjaim kissé csálék lettek, mert nem volt türelmem összevágni az epret normálisan.:):)

    VálaszTörlés
  3. jóvanna)))
    megjegyzem, nekem nagyon tetszettek

    VálaszTörlés
  4. :):):)köszcsi, puszcsi :):)

    VálaszTörlés
  5. köszi, majd sasolok, és ha látok, veszek :))

    VálaszTörlés