2016. április 15., péntek
Baszk csirke
Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 10 dkg sonka, 20 dkg zöldborsó, 1evőkanál paradicsompüré, 60 dkg csirkemell filé, himalája só, őrölt bors, babérlevél. 15 dkg reszelt sajt, 2 db babérlevél, 1 db kaliforniai paprika
Elkészítése: a hagymát apró kockára, a paprikát és a sonkát csíkokra vágjuk. A fokhagymát összetörjük és szőlőmagolajon megpirítjuk őket.
10 perc főzés után fűszerezzük és hozzáadjuk a borsót és a paradicsompürét aztán egy hőálló edénybe öntjük a szószt.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, amiket sózunk, borsozunk. Serpenyőben egy kevés szőlőmagolajon fehéredésig pirítjuk.
Ezt követően a húst a szószra helyezzük és a sütőben, 200 fokon 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal.
Forrás: Baszk csirke !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Úgy olvastam Baszki csirke! :D:D:D:D:D
VálaszTörlésmegyek, rendelek szemüveget. :):)
hogy így ketten vagyunk már elárulhatom, hogy a multkori bejegyed címét "hullamasszázsnak " olvastam első pillantásra, kiccsé el is csodálkoztam 😶😶😊😊
Törlésakkor majd együtt megyünk szemüvegért kedveském.:):) kár, hogy holnap nincs nyitva ilyen szaküzlet :D:D:D
Törlésez nagyon guszta, ki lesz próbálva :)))))
VálaszTörlésJók ezek a "csőben sült" dolgok, mégiscsak új ízt ad az ismert alapanyagoknak.
VálaszTörlésvolt, hogy pörköltet főztem ill. sütöttem csőben, egészen más íze volt, finomabb
Törlés