A menudo napokig készült ))). Megvettem a pacalt szerdán, mivel rémes felfordulás volt a nappaliban, négy mester dolgozott egyszerre, így betettem a mélyhűtőbe azzal, hogy másnap megfőzöm. Másnap jöttek a festők csiszolni, így a pacal elő sem került.Pénteken halálra takarítottam magam, így a gyomor szembe sem jutott. Na, szombaton eljött a napja...feltettem főni. Még szutyogott, amikor egyeske kitalálta, hogy menjük Dobogókőre..., tűzhely kikapcsolva, majd este a félig kész leves be a hűtőbe. Vasárnap előrántottam és befejeztem)))...végre))).
Hozzávalók: 1 kg előfőzött pacal, 2 db zöld chili, 2 db vörös chili, fél csokor menta, fél csokor korianderzöld, 2 fej hagyma, himalája só, fehér őrölt bors, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, egy kisebb zeller
a díszítéshez: lila hagyma karikázva, lime gerezdek, koriander zöld felaprítva
Elkészítése: a pacalt a mentával, csípős paprikákkal, a felaprított hagymával, a fél csokor korianderzölddel és annyi vízzel amennyi ellepi, felteszem főni (én kuktában). Ízesítem sóval, borssal. Amikor a pacal majdnem megpuhult hozzáadom a felaprított sárgarépát, fehérrépát, zellert és a pacal, valamint a zöldségek puhulásáig főzöm.
Tálaláskor rászórom a felkarikázott hagymát, a lime gerezdet, a korianderzöldet és még ízlés ill. csípősség szerint csípős paprikát.
Ó, így elrontani, ahelyett, hogy pacalpörkölt lenne belőle, ezt nem vállalnám, nem ettem még ilyet.
VálaszTörlésszeretek új dolgokat kipróbálni, nagyon finom lett )))
TörlésTudod, nem szeretem, de azért jól néz ki :)
VálaszTörléstudom 😊, mmint h nem szereted😢
Törlés