2013. szeptember 6., péntek
Káposztás gulyásleves
Hozzávalók: 50 dkg borjúcomb, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 30 dkg burgonya, 20 dkg fejeskáposzta, fűszerpaprika, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 3 gerezd fokhagyma, himalája só, bors, 2 db babérlevél, őrölt kömény, 1 csokor petrezselyem, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa
Elkészítése: a megmosott húst felkockázzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát , a burgonyát, és a gyökérzöldségeket ( a káposztát felszeleteljük, a burgonyát kockára vágjuk, a zöldségeket pedig karikára). A hagymához adjuk a fűszerpaprikát , ezután jön bele a hús, a zúzott fokhagyma, fűszerezzük és felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor majdnem puha beletesszük a káposztát, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot. Készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Tihanyi Krisztina receptje alapján
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez nagyon jó ötlet, ki lesz próbálva :)))
VálaszTörléslehet, hogy sav.káposztával is jó lenne...
TörlésEz hasonlít a káposztaleveshez, hússal:):) azt meg szeretem :)
VálaszTörlésa fogyis káposztaleveshez???, annyira azért nem rossz))))
VálaszTörlésnem a fogyishoz, hanem amit mi szoktunk csinálni.:) igaz mindig maradék székelykáposztából...
VálaszTörlés