2012. november 10., szombat
Libamáj...pincurt másképpen
Hozzávalók: 1 libamáj (esetemben 80 dkg), só, őrölt fehér bors, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál libazsír, 1 db alma, 2 db mandarin, 1,5 dl tokaji aszú, rózsabors
Elkészítése: a tejben kiáztatott és nagyobb ereitől megfosztott libamájat sózom, borsozom és rácsavarom a két mandarin levét, majd a kizsírozott jénaiba teszem. Beleaprítom a megtisztított almát , hagymát, rászórom a rózsaborsot és ráöntöm a tokaji aszút. Kb. 15 percig sütöm a sötőben, ekkor *tűpróbázom* és ha még nyersecske a közepe, akkor tovább sütöm.
(én nem teszek alá, és több zsírt mert a májból így is rengeteg kisül)
A sütésre előkészített máj.
A készre sült máj.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ebből MOST azonnal adnod kell!!! :):):)
VálaszTörlésmajd legközelebb)))
TörlésSzinte érzem az orromban a finom illatát! Nagyon guszta!
VálaszTörlésköszönöm, nagyon finom volt
Törléshát ez nem volt szép tőled... :))
VálaszTörlésde úgy kell nekem, minek jövök ide éhesen? :P
Mártonozni kellett)))
TörlésEz gyönyörű!!! Bár én nem eszem, de a Férfiaknak készítek, zsírban...
VálaszTörlésÍgy is elkészítem, nagyon tetszik és mennyi zsír kisült, elképesztő...
Köszönöm a receptet:)
rengeteg zsírja volt, én azért is nem teszek a sütés több zsiradékot a libamáj alá
TörlésEz izgatás. Baromi jól néz ki. Ezt meg kell lóbálnom. Felvettem a táncrendembe :)
VálaszTörlésmaradok 10-telettel NEDUDDGI
megéri kiprószálni, isteni lett)))
TörlésA "pincur" úgy érzem itt egy jó nagy lépték, merthogy nagyon-nagyon más és nagyon-nagyon finoman néz ki! Csak szuperlatívuszokban tudnék fogalmazni....)
VálaszTörlésköszönöm, némi variációt nem árt néha kipróbálni, ez be is vált, legközelebb is így készítem , hacsak nem találok addig valami izgalmasabb receptet)))
Törlés