Hozzávalók: 8 db burgonya, 30 dkg liszt, só, 20 dkg szalonna, 2 fej hagyma, 3 dl tejföl, 10 dkg juhtúró
Elkészítése: krumplit meghámozva, felkockázva annyi sós vízben főzzük, ami éppen ellepi. Fontos, hogy ne legyen túl sok a víz. Amíg a krumpli fő, a felkockázott szalonna zsírján pirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Amikor megfőtt a krumpli, botmixerrel összeturmixoljuk és takarék lángon, állandó keverés közben addig keverünk lisztet hozzá, míg a massza össze nem áll. Kis gyakorlatot igényel az ügy, hogy se túl kemény ne legyen a massza, se túl ragacsos. A hagymás zsírral kikenünk egy tepsit és a hagymás zsírba mártogatott kanállal a tepsibe szaggatjuk a liszttel kevert krumplimasszát. Rétegenként meglocsoljuk a hagymás szalonnazsírral. Sütőben átsütjük. Tejföllel tálaljuk. Én morzsoltam a tetejére juhtúrót is.
A recept a NoSalty oldalán található.
hogy én ezt mennyire imádom, amikor az Őrségben vagyunk! :):):)
VálaszTörlésmáskor nem???)))
Törléscsináltam már itthon is párszor, de nekem valahogy ott ízlik, mint ahogy a sztrapacska is az északi részeken.:)lehet azért, mert nem nekem kell vele bajlódnom? :D:D:D
Törlésa szomszéd fűje mindig zöldebb ill. dödölléje)))
Törlésjó kis diétás kaja, minden ilyesmitől el lettem tiltva :(
VálaszTörlés(de attól még a nyálam csorog) :)
akkor talán egy pohár hidegvíz dödölle helyett???)))
TörlésHűű. de jól néz ki, tavaly ez volt karácsonyra, mert a párom éépen dödölle mániában szenvedett, egy csomót kellett csinálni, de nem sikerült ilyen jól!!
VálaszTörléselmúlt már a dödölle mániája??)))
TörlésDe jól néz ki, még sosem ettem és nem is készítettem. Na, itt az ideje ezen változtatni! :)
VálaszTörlésgombócleves után jön a dödölle)))
TörlésÉliás, Tóbiás egy tál dödölle :)
VálaszTörlésettünk belőle)))
Törléssok pussz)))