2012. szeptember 7., péntek
Sztifádó (görög marharagu)
Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 2 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 marék aranymazsola, 2 db egész fahéj, 1 csipet őrölt szegfűszeg, 1 narancs reszelt héja, bors, himalája só, 3 ek. szőlőmagolaj, 2 marék gyöngyhagyma, 1 ek. méz, 3 ek. paradicsompüré
Elkészítése: felhevített olajra dobom a felkockázott hagymát, megdinsztelem, majd ráteszem a feldarabolt marhahúst, átpirítom. Rákanalazom a paradicsompürét, ízesítem a mazsolával, fahéjjal, szegfűszeggel, borssal, mézzel, a narancs lereszelt héjával,a felaprított fokhagymával, sóval. Beleteszem a gyöngyhagymákat és felöntöm a ragut annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára főzöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Figyelemre méltó recept . Nyaralási emlék?
VálaszTörlésigen, Argassi-ban ettem))) (Zakynthos)
TörlésValami fantasztikus ízkavalkád lehet ez az étel! Nagyon guszta! Csak elképzelni tudom /vagy talán az egészet nem is/ hogy nagyon finom lehet!
VálaszTörlésmár az illata is mennyei miközben fő...
TörlésEz az egyik kedvenc görög ételem. Fantasztikusan zamatos, és a fahéjtól olyan különleges. Két hete ettem Korfun utoljára. :)
VálaszTörlésén is sacc. két hete Zakynthos-on)))
TörlésMicsoda Iz kavalkäd...Nagyon tetszik ez a recept!:)
VálaszTörlésérdemes kipróbálni, isteni)))
Törlésez isteni finom lehet, ki lesz próbálva :)))
VálaszTörlésmindent beledobsz egy kuktába, oszt két óra múlva kész is)))
TörlésHú ez valami mennyei lehet!!!!Következő szabadidőmben megpróbálkozom vele!!!:):) Viszem a receptet!Köszi!
VálaszTörlésmajd kíváncsi leszek, hogy ízlett nektek
Törléskérdések: a gyöngyhagyma konzerv? valami köretet adtál hozzá, vagy így komplett a kaja? :)))
VálaszTörlésez most nem konzerv, ez igazi gyöngyhagyma, de volt már, hogy konzerv ill. üveges hagymából tettem bele, de azt előtte kiáztattam (mondjuk nem változott az íze áztatás után))) )
Törlésjah, és rizstésztával tálaltam, amit ugyanúgy készítek el, mint a tarhonyát, előbb megpirítom
Törlésgörögbe sült krumplival adták, habár ott mindent azzal adnak)))
köszi :) ...hát nem egy olcsó kaja, viszont nem macerás, és ha csak idenézek, már összefut a nyál a számban, + a fiúknak is tutira ízlene, úgyhogy listán van, meg lesz főzve :)
VálaszTörlésOtt hibádzik, hogy felaprítod a hagymát. Aprószemű hagyma kell belé és azt egészben kell belerakni. Amúgy a képen én egész hagymát látok…
VálaszTörlés