2017. április 9., vasárnap
Töltött libanyak
Hozzávalók: 1 db megtisztított libanyakbőr, 30 dkg darált liba- vagy kacsamell, 2 db főtt burgonya - ez nálam a töltött nyakhoz készült hagymás, tört burgonyából került bele, 2 evőkanállal-, 4 db aszalt szilva, 4 db aszalt sárgabarack, 1 tojás, himalája só, őrölt fehér bors, egy csipet fahéj, 1 evőkanál szőlőmagolaj
Elkészítése: a darált mellhúst összekeverjük a két evőkanál hagymás burgonyával, a felaprított sárgabarackkal és aszalt szilvával, tojással. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a leheletnyi fahéjjal és összedolgozzuk.
A nyakbőr egyik végét bekötjük, vagy bevarrjuk, és beletöltjük a fűszeres masszát, majd a másik végét is elkötjük.
Picit sózzuk kívülről is, majd kiolajozott tepsibe tesszük (nálam amúgyis kacsacomb sült, így csak mellé tettem a töltött nyakat), 200 fokra előmelegített sütőben sacc. 25 percig sütjük.
Nálunk kétféle köret volt mellé: hagymás törtburgonya és paradicsomos káposzta.
Jó étvágyat ))) !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez már gonoszság :))) a nyálam csorog a billentyűzetre :D
VálaszTörlésfinom lett ))))
TörlésCsodás lett! Érzem az ízét a számban :)
VálaszTörlésgyerekkoromban, emlékszem, Anyu csirkenyak bőrét töltötte meg, belefőzte a húslevesbe és kiscsirkének hívtuk, hisz valóban nem volt nagy )))
Törlésisteni volt, ha bírsz szerezni bőrt érdemes kipróbálni, monsjuk , töltelék is annyiféle lehet, mint égen a csillag..
Néha amikor itt helyben hozzájutok, mindig veszek is. :) Én egy picit megabálom sütés előtt a töltött nyakat, nagyon imádom! :)
VálaszTörlésAnyu is abálta, én meg simán megsütöttem, nem vált kárára )))
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Törlés