2015. december 3., csütörtök
Toszkán paradicsomos pacal
Hozzávalók: 1 kg előfőzött, csíkozott pacal, 5 dkg vaj, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 2 db hagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél csokor friss bazsalikom, himalája só, őrölt bors, 2 db sárgarépa, 3 szál angol zeller, 5 db paradicsom, 5 dkg parmezánforgács, 2 dl húsalaplé, 1 dl fehérbor
Elkészítése: a vaj és olaj keverékén megdinszteljük a felaprított hagymát, a megtisztított , vékonyra szeletelt sárgarépát, valamint a szárzellert, és a felszeletelt fokhagymát. Beletesszük a felcsíkozott pacalt, hozzáöntjük a bort, a húsalaplét, a meghámozott és felkockázott paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön puhára főzzük. Ha elkészült beleaprítjuk a friss bazsalikomot és parmezánforgáccsal meghintve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Megnyugodtam, azért van olyan kaja, amiért nem rajongok, még akkor sem, ha Te főzöd.:):):) Jól néz ki nagyon, még azt a tőlem szokatlan dolgot is elkövetném, hogy megkóstolom, a pacalt.:):):)
VálaszTörlésminden belsőséget szeretek, szív, máj, vese, tüdő...talán csak a lépet nem enném meg, a velőt imádom)))
Törlésmegkóstolnám ezt is, biztos ízlene is, de azért... ha már pacal, jobban szeretném az apukám által főzött jó magyaros pacalt, gyerekkorom egyik kedvenc kajáját *nosztalgós szmájli* :)))))
VálaszTörléspersze, a "rendes" pacalnak nincs párja, de néha azért kiprószálok mást is...
Törlés