2015. szeptember 27., vasárnap
Articsókával sült görög csirke
Hozzávalók: 10 db csirkeszárny (vége nélkül), 50 dkg burgonya, 1 db kaliforniai paprika, 1 konzerv articsóka (bátrabbak frissből is készíthetik) 1 nagy lila hagyma, szőlőmagolaj, 2 db citrom, 3 gerezd fokhagyma, himalája só, őrölt fehér bors, oregánó vagy kakukkfű
Elkészítése: egy kis tálban keverjük össze az oregánót, apróra vágott fokhagymát, reszelt citromhéjat, sót és a borsot. Tegyük bele a szárnyakat, alaposan forgassuk össze és hagyjuk pácolódni sacc. egy órán keresztül. Majd helyezzük egy tepsibe a fűszerezett csirkeszárnyakat és a negyedre vágott zöldségeket, az articsókákat. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Fóliázzuk le a tepsit és a hús puhulásáig süssük, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a szárnyakat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ó, ide érzem az illatát, jövök :)))))))))))))))
VálaszTörlésgyere )))
Törlésén nem vagyok bátor, maradok a konzervnél, de imádom az articsókát mindenhogyan.:)
VálaszTörlésegyszer megpróbálom a frisset is ...egyszer )))
Törlés