2015. január 22., csütörtök

Pancettával és gombával sült tarja


Hozzávalók: 4 szelet tarja, 4 szelet pancetta, 30 dkg gomba, 1 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt bazsalikom, őrölt fehér bors, 15 dkg zsírszegény sajt

Elkészítése: a hússzeletek mindkét oldalát gyengén besózzuk (mert a pancetta maga is sós), borsozzuk és meghintjük őrölt bazsalikommal.Majd kiolajozott tepsibe fektetjük őket. A húsokra terítjük a megtisztított, megmosott és felszeletelt gombát. Vizet öntünk alá és lefóliázzuk a tepsit. A keveréket a hús puhulásáig sütjük, majd levesszük a fóliát és tarja szeletekre terítjük a pancettát és meghintjük sajttal. Visszatoljuk a tarját a sütőbe és ráolvasztjuk a sajtot. A sajttal együtt a pancetta is megpirul. Tálaláskor tányérra tesszük a hússzeleteket és köretként a megsült gombát tálaljuk.




Pancetta : pancetta egy olasz húskülönlegesség, a sertés hasfalából készítik, erősen fűszeres szalonnaféle. Önmagában is fogyasztható, de salátákhoz, tésztákhoz, pizzákhoz vagy rizottókhoz is felhasználható.

4 megjegyzés:

  1. Ó de szépséges és nyálcsorgató látvány ez, így kora reggel! :):)

    VálaszTörlés
  2. tegnap is megnéztem, ma is éhes lettem tőle :D
    ez is isteni lehet, mint minden, amit főzöl :))))

    VálaszTörlés