2014. május 28., szerda

Rebarbarakrémes sült kacsamell



Hozzávalók: 80 dkg kacsamellfilé, 5 dkg vaj, 2 ág rozmaring, 3 cm gyömbér, 1 kisebb narancs, himaláya só,bors
A krémhez: 40 dkg rebarbara, 1 dl vörösbor, 1 csipet reszelt gyömbér, 1 csipet őrölt szegfűszeg, barna nádcukor, fél citrom, 1 csipet só

Elkészítése: megmossuk és megszárítjuk a rozmaringágakat, félbevágjuk a gyömbért, vékony csíkokra vágjuk a narancs héját. Közepesen forró serpenyőbe tesszük a kacsahúst, bőrével lefelé. Mellédobjuk az előkészített zöldségeket. Három percig sütjük, megfordítjuk, és még három percig pirítjuk. Utána tepsibe rakjuk, leöntjük kacsazsírral, mellédobjuk a rozmaringot, gyömbért, narancshéjat és 95 fokos sütőben másfél órán (sacc)keresztül konfitáljuk.
A krémhez vékonyan meghámozzuk a rebarbarát, feldaraboljuk,beletesszük egy lábasba. Öntünk rá fél liter vizet, egy deci vörösbort. Fűszerezzük reszelt gyömbérrel, szegfűszeggel, citromhéjjal, ízlés szerint édesítjük, majd egy csipet sót is adunk hozzá. Fedő nélkül krémesre főzzük.

Vidék Íze, 2014,június

7 megjegyzés:

  1. ez igencsak finom lehet :) megkóstolnám :))))

    VálaszTörlés
  2. jellemző, hogy én épp csak megveszem az ójságot (ma) Te már főzöl belőle :):)

    VálaszTörlés
  3. és meg sem mutisztottad? :):):):):):)

    VálaszTörlés
  4. mer' nem tudtam, hogy mán megvan, de Te tudod, hogy milyen Vidék Íze fan vagyok :):):)

    VálaszTörlés