2014. május 28., szerda
Rebarbarakrémes sült kacsamell
Hozzávalók: 80 dkg kacsamellfilé, 5 dkg vaj, 2 ág rozmaring, 3 cm gyömbér, 1 kisebb narancs, himaláya só,bors
A krémhez: 40 dkg rebarbara, 1 dl vörösbor, 1 csipet reszelt gyömbér, 1 csipet őrölt szegfűszeg, barna nádcukor, fél citrom, 1 csipet só
Elkészítése: megmossuk és megszárítjuk a rozmaringágakat, félbevágjuk a gyömbért, vékony csíkokra vágjuk a narancs héját. Közepesen forró serpenyőbe tesszük a kacsahúst, bőrével lefelé. Mellédobjuk az előkészített zöldségeket. Három percig sütjük, megfordítjuk, és még három percig pirítjuk. Utána tepsibe rakjuk, leöntjük kacsazsírral, mellédobjuk a rozmaringot, gyömbért, narancshéjat és 95 fokos sütőben másfél órán (sacc)keresztül konfitáljuk.
A krémhez vékonyan meghámozzuk a rebarbarát, feldaraboljuk,beletesszük egy lábasba. Öntünk rá fél liter vizet, egy deci vörösbort. Fűszerezzük reszelt gyömbérrel, szegfűszeggel, citromhéjjal, ízlés szerint édesítjük, majd egy csipet sót is adunk hozzá. Fedő nélkül krémesre főzzük.
Vidék Íze, 2014,június
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez igencsak finom lehet :) megkóstolnám :))))
VálaszTörlésa krémmel carakotam egy kicsit, àtturmixoltam
Törlésjellemző, hogy én épp csak megveszem az ójságot (ma) Te már főzöl belőle :):)
VálaszTörlésén hétfőn vettem :-)))
Törlésés meg sem mutisztottad? :):):):):):)
VálaszTörlésaz újságot?, háááááááá nem mondtad :-)))
Törlésmer' nem tudtam, hogy mán megvan, de Te tudod, hogy milyen Vidék Íze fan vagyok :):):)
VálaszTörlés