2014. május 27., kedd

Cioppino



Hozzávalók: 50  dkg tenger gyümölcsei, 5 dkg vaj, 1 édeskömény vékonyra szeletelve, 1 póréhagyma vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 1 doboz darabolt konzervparadicsom, 1 bögre húsleves, 1,5 dl száraz fehérbor, himalája só, bors, 1 teáskanál erős pirospaprika

Elkészítése: egy magas falú edényben a vajon pároljuk meg az édesköményt és a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot és a petrezselymet, majd a húslevest és a bort. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az erős paprikával. Ha felforrt tegyük bele a tenger gyümölcseit és kis lángon 15 perc alatt készre főzzük.  Friss, ropogós bagettel kínáljuk.


3 megjegyzés: