Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 2 babérlevél, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál nyírfacukor vagy méz, himalája só, bors, szőlőmagolaj, 2 dl főzőtejszín vagy tejföl, 30 dkg csiperke
Elkészítése: egy nagyobb lábosban felforrósítunk 2 evőkanálnyi szőlőmagolajat és a feldarabolt mellfilét fehéredésig sütjük rajta. Megtisztítjuk a zöldségeket és felkarikázzuk. A lábosba visszatesszük a csirkemell darabokat, mellészórjuk a a felaprított répát, petrezselyemgyökeret és a zellert, majd kb, 1 dl vizet öntünk alá. Beletesszük a fűszereket és fedő alatt puhára pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet.
Közben elkészítjük a gombát. Megtisztítjuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben a szőlőmagolajon kicsi sóval-borssal zsírjára sütjük.
Ha már megpuhult a csirke, akkor kiemeljük a húsdarabokat a lábosból és félretesszük. Kidobjuk a babérleveleket, majd a zöldségeket botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Hozzákeverjük a tejszínt vagy tejfölt, a mustárt és nyírfacukrot vagy mézet, és belekeverjük a gombát is, a csirkedarabokat pedig a tetejére fektetjük.
Kifőtt tésztával vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Vidék Íze 2012.
ó, de nagyon jól néz ki!!!!!
VálaszTörlésó, de nagyon finom is volt)))
TörlésImádom a vadast! Biztos csirkével is nagyon finom! Feltétlenül kipróbálom! :)
VálaszTörlésazon a meleg napon a csirkét láttam célszerűnek, mert a marha néha nagyon sokáig fő...
Törlésnagyon-nagyon :))))
VálaszTörlésbizony))), nagyon-nagyon
TörlésMicsoda fenséges ötlet! köszi
VálaszTörlésköszönöm )))
Törlésérdemes kipróbálni...