Hozzávalók: 20 dkg kagylótészta, 30 dkg brokkoli, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csipet csilipehely, 1 húsleveskocka, 6-8 dkg reszelt parmezán, himalája só
Elkészítése: serpenyőben olajat hevítünk majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet és rámorzsoljuk a húsleveskockát. Összepirítjuk őket és a serpenyőt félretesszük. Közben sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit (a brokkoli lehet fagyasztott is) és kiszedjük a főzővízből, lecsöpögtetjük és rádobjuk a fokhagymás olajra. A brokkoli vizét nem öntjük ki, hanem kifőzzük benne a kagylótésztát. Amikor a tészta elkészült leszűrjük és a brokkolis, fokhagymás, csilipelyhes alaphoz öntjük. Rászórjuk a reszelt parmezánt és kis lángon összeforgatjuk a brokkolis tésztát.
annyira imádom a fokhagyma a csili ízét összesütve, hogy szoktam csak úgy magamnak spagettit főzni és beleforgatni....így brokkolival jóval gazdagabb lehet az íze, ezt is kipróbálom.:)
VálaszTörléshasonlót készítettem, de kanalaztam rá pár kanál mascarponét...ááááá...isteni volt )))
TörlésKis sajttal, meg koktél paradicsommal.... kagylótésztán nincs, de másikkal is finom lesz:)
VálaszTörlésigazából orecchiette (fülecske) tésztával láttam a receptet, de szerintem bármilyen mással is jó...
Törlésjöhet :))
VálaszTörlésnem lehet kifogásod, nem macerás )))
Törlés