( én a burgonya és az uborka mennyiségét harmadoltam, ennyi főzeléket egy hétig ennénk ketten ))) )
Elkészítése: ledörgöljük a burgonya héját, majd nagyobb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a felkockázott hagymát, rászórjuk a finomra vágott kapor felét, öntünk rá fél dl vizet és időnként megkevergetve puhára pároljuk a hagymát. Végül megszórjuk a két evőkanál rizsliszttel és egy percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a hideg uborkalével, jól összekeverjük és kicsit félretesszük. Egy lábasban feltesszük a burgonyát, öntünk rá annyi vizet vagy alaplevet, amennyi ellepi és feltesszük főni. Ha már majdnem puha , hozzáadjuk a felkarikázott kovászos uborkát, belekeverjük a félretett rántást és készre főzzük. Sóval, borssal és nádcukorral ízesítjük. Ha kész levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt meg a maradék kaprot.
Vidék Íze 2013.júliusi száma
Szerintem nekünk is ízlene. Nőnek az uborkák, majd egy meleg napon kipróbálom. Feltét nélkül csak magában.
VálaszTörlésmindent szeretek ami kapros, tejfölös és savanykás ))))
TörlésNekem is jöhet, ami tejfölös, kapros,savanykás :-) Ezt ki kell próbálni :-)
VálaszTörléshidegen is isteni ))))
Törléselső látásra fura, de finom lehet :)) mi is szeretjük a kaprot minden mennyiségben :))
VálaszTörléselső olvasatra is fura volt, de kipróbáltam, nem bántam meg))))
TörlésEztet én is szeretnék :)
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
tessék nyugodtan kipróbálni))))
Törlés