2013. június 24., hétfő
Gazpacho
Hozzávalók: 30 dkg friss érett paradicsom, 2 liter paradicsom ivólé, 1 db színes kaliforniai paprika, 20 dkg kígyóuborka, 1 fej lilahagyma, 1gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj,1 evőkanál balzsamecet, 1 ág friss bazsalikomlevél, himalája só, őrölt bors, pár csepp tabasco szósz
Elkészítése: a kockákra vágott zöldségekből félreteszünk pár evőkanálnyit, a többi zöldséget a paradicsom ivólével és a bazsalikom levéllel, fokhagymával és hagymával turmixgépben összeturmixoljuk. . A gazpachot levesestálba öntjük, összekeverjük az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nem fogod elhinni, de évek óta szemezek vele a különböző főzőműsorokba, de még nem jutottam el a megvalósításig. Milyen?Te olyan érzékletesen bírod leírni :)
VálaszTörléshát, igazából kicsit furcsa a gulyás- és húsleveshez szokott gyomornak, de hidegen, beleaprítva egy kis koviubit...nos...isteni annak, aki új ízekre és hűsítő levesre vágyik...
VálaszTörlésLazac - a szívemből szóltál. Eddig én is csak néztem, nézegettem. Most majd ha újra lesz meleg, akkor tán próba is lesz. Szépnek szép, az biztos!
VálaszTörlésakkor ideje kiprószálni))))
Törlésmegvártad vele a hűvös időt? ez nagy melegben lehet jó :))) imádom a spanyolos ételeket, de ettől én is idegenkedek, leragadtam a "paradicsomleves - betűtészta" kombónál :)
VálaszTörlésjóvanna, jó lesz a jövő hétre, akkor megint 30 fok lesz))))
Törlés