2012. augusztus 2., csütörtök

Rakott kel kölessel



Mindig van itthon köles, hajdina és amaránt. Sokfélét főztem már belőlük, de bevallom, a rakott kel kölessel variáció még nem jutott az eszembe. Ma láttam meg a Mézes finomságok című blogban. Amit változtattam rajta az annyi, hogy én darált sertést raktam belem, mert nem kedvelem a pulykahúst, főleg a combját nem, és nem szórtam sajtot a tetejére, a többiben nem tértem el.


10 megjegyzés:

  1. nekem is vannak ezek, de megvallom őszintén, amarantot még nem próbáltam főzni (pedig itt figyel a polcon már egy ideje). Te mihez használod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem puffasztott amaránt van , tökfasírtot készítettem belőle, morzsa helyett használtam
      kissé idegenkedem tőle, mert a pulykatakony magja...

      Törlés
  2. ezért jönnék, ha meghívnál :)))
    (a család nem enné meg, egymagamért meg nem főzök :))

    VálaszTörlés
  3. A rakott kelt mi is szeretjük. Én is darált húst teszek bele, és rizst. A kölessel még nem próbáltam, amarant maggal meg pláne.
    A lényeg, hogy biztos finom volt amit készítettél és jól is néz ki - nem csak ez, hanem minden ételed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd egyszer hajdinával is kipróbálom, jobban szeretem, mint a kölest

      köszönöm)))

      Törlés
  4. a családnak a rakottkel se kell, de kölessel meg pláne :)) bár a kicsi talán kipróbálná, ő nyitottabb az új kajákra :)

    VálaszTörlés
  5. én szeretem a kelkáposztát, tovább megyek, a kelbimbót is)))

    VálaszTörlés