Mindig van itthon köles, hajdina és amaránt. Sokfélét főztem már belőlük, de bevallom, a rakott kel kölessel variáció még nem jutott az eszembe. Ma láttam meg a Mézes finomságok című blogban. Amit változtattam rajta az annyi, hogy én darált sertést raktam belem, mert nem kedvelem a pulykahúst, főleg a combját nem, és nem szórtam sajtot a tetejére, a többiben nem tértem el.
2012. augusztus 2., csütörtök
Rakott kel kölessel
Mindig van itthon köles, hajdina és amaránt. Sokfélét főztem már belőlük, de bevallom, a rakott kel kölessel variáció még nem jutott az eszembe. Ma láttam meg a Mézes finomságok című blogban. Amit változtattam rajta az annyi, hogy én darált sertést raktam belem, mert nem kedvelem a pulykahúst, főleg a combját nem, és nem szórtam sajtot a tetejére, a többiben nem tértem el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nekem is vannak ezek, de megvallom őszintén, amarantot még nem próbáltam főzni (pedig itt figyel a polcon már egy ideje). Te mihez használod?
VálaszTörlésnekem puffasztott amaránt van , tökfasírtot készítettem belőle, morzsa helyett használtam
Törléskissé idegenkedem tőle, mert a pulykatakony magja...
Kipróbálandó! :)
VálaszTörlésigen))))
Törlésezért jönnék, ha meghívnál :)))
VálaszTörlés(a család nem enné meg, egymagamért meg nem főzök :))
a köles nem jön be, vagy maga a rakott kel?
TörlésA rakott kelt mi is szeretjük. Én is darált húst teszek bele, és rizst. A kölessel még nem próbáltam, amarant maggal meg pláne.
VálaszTörlésA lényeg, hogy biztos finom volt amit készítettél és jól is néz ki - nem csak ez, hanem minden ételed.
majd egyszer hajdinával is kipróbálom, jobban szeretem, mint a kölest
Törlésköszönöm)))
a családnak a rakottkel se kell, de kölessel meg pláne :)) bár a kicsi talán kipróbálná, ő nyitottabb az új kajákra :)
VálaszTörlésén szeretem a kelkáposztát, tovább megyek, a kelbimbót is)))
VálaszTörlés