2015. június 19., péntek
Paprikás humusz
Hozzávalók: 1 doboz vagy üveg csicseriborsó (leve nélkül), 2 teáskanál szezámpaszta (tahini), egy citrom leve, 1sült kaliforniai- vagy kápia paprika (felvágva, sült héjától megtisztítva), 2 fokhagyma gerezd, 1 evőkanál joghurt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál őrölt kömény, himalája só, őrölt bors
Elkészítése: a hozzávalókat turmix- vagy aprítógépbe tesszük és simára keverjük. Ha túl sűrűnek találjuk, lazíthatjuk a csicseriborsó levével vagy tehetünk még bele joghurtot. Tálaláskor tálkákba tesszük a humuszt, megöntözzük olívaolajjal és fűszerpaprikával. Gluténmentes kenyérrel vagy tortilla chipsszel (kukorica) tálaljuk.
p.s.: mit mondjak?, nem túl fotogén étel, de annál finomabb ))))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
imádom a humuszt és így még nem ettem...ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésén is imádom )))
Törlés