2014. június 14., szombat
Újburgonyás kelkáposztaleves sonkával
Hozzávalók: 1 kisebb kelkáposzta, 30 dkg újburgonya, 30 dkg füstölt sonka, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 darabka zeller, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 2 evőkanál szőlőmagolaj, majoránna, himaláya só, fehér őrölt bors, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítése: kisebb kockára vágjuk a füstölt sonkát, tiszta vízben felrakjuk főni. Mellédobjuk a babérleveleket is. Ha már majdnem puha, belerakjuk a meghámozott, kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert és fedő alatt, kis lángon főzzük tovább. Amikor roppanósak lettek a leveszöldségek, beletesszük a kockára vágott kelkáposztát, meg a feldarabolt újburgonyát is és pár perc alatt készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a majoránnát, borsot, pirospaprikát, köményt és ha szükséges sózzuk is.
Tejföllel tálaljuk.
Vidék Íze, 2014. június
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
fincsi, jöhet :)))))
VálaszTörlésáltalában mire ideérek a válasszal, addigra el is fogy ))))
Törlésjó kis nyári leveske :) ízlett a bandának?
VálaszTörlésbezonyám))))
Törlés