Hozzávalók: 1kg halaprólék (fej, farok, lefejtett gerinc), 6
szelet ponty, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3
dkg pirospaprika, 5 dkg paprikakrém, himalája só
Elkészítése: öntsünk 2 liter vizet egy fazékba és tegyük bele a
halaprólékot, a karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát. Sózzuk
meg, majd miután felforrt, tegyük hozzá a paprikakrémet és szórjuk bele a
pirospaprikát is. Főzzük kb. egy óra hosszat lassú tűzön, majd szűrjük
le egy nagy lyukú tésztaszűrővel egy másik lábosba és óvatosan
passzírozzuk át. Tegyük bele a halszeleteket és ha van, akkor a
halbelsőséget és lassú tűzön főzzük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése