2015. április 13., hétfő
Citromos báránycsülök
Hozzávalók: 4 db báránycsülök, 1 nagy csokor petrezselyem, 3 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, 6 gerezd fokhagyma, 8-10 szem koktélparadicsom, 1 citrom leve és reszelt héja, 3-4 ág rozmaring, 1 nagy fej hagyma, 70 dkg sárga burgonya
Elkészítése: terítsük a kiolajozott tepsi aljára a felkarikázott hagymát, a paradicsomokat, és a feldarabolt petrezselyemzöldet. Fűszerezzük a csülköket az összezúzott fokhagymával, rozmaringgal, és sóval, majd fektessük őket a zöldségágy tetejére és facsarjuk a fél citrom levét, és reszeljünk rá a citrom héjából tetszés szerinti mennyiséget. Öntsünk alá kb. 2 dl vizet, csurgassunk a tetejére az olajból, fóliázzuk le a tepsit és puhulásig süssük a csülköt. Ekkor vegyük le a fóliát, toljuk vissza a sütőbe a csülköket és süssük még pár percig, amíg meg nem pirulnak. Sütés közben tehetünk mellé cikkekre vágott burgonyát, így süssük tovább, de tálalhatjuk friss kenyérrel is (akár gluténmentessel).
még nem ettem báránykát, de istenien néz ki, jövök :))))
VálaszTörlésegYszer meg kell kóstolni )))
Törlésnagyon jól mutat a bárányod babám :)
VálaszTörlésköszönöm))), még van pár db, legközelebb megesszük )))
TörlésOK, hozod vagy jövök? :):):):):)
VálaszTörlésmennék, mert tele a púpom, kis kikapcsolódás jót tenne...
Törlés