Hozzávalók:
1 fej karfiol, himalája só, szőlőmagolaj, 3 dl laktózmentes tejföl, 15
dkg gluténmentes zsemlemorzsa (én most lila karfiolból készítettem)
Elkészítése: a karfiolt szétszedjük rózsáira és sós vízben puhára
főzzük. Amíg a karfiol fő, addig a zsemlemorzsát olajon megpirítjuk.
Ha kész a karfiol, akkor egy mélyebb hőálló tálban rétegezzük egymásra a
hozzávalókat a következőképp: karfiol, prézli, tejföl. Amikor elfogytak
az alapanyagok, akkor sütőbe tesszük és a tejföl pirulásáig sütjük.
mitől lila? :o
VálaszTörlésamúgy finom lehet :D
így vettem a helybéli zöliben )))), az íze u.az volt
Törlésno ilyent még nem is láttam, pedig a kenyerem javát megettem már :) a pagoda karfioltól már nem lepődök meg, ez is tökre érdekes :) lengyelesen szoktam csinálni, én úgy szeretem a legjobban.
VálaszTörlésazt kihagytam, hogy a lengyeles ugyanaz mint a prézlis :)
VálaszTörléspláne az, hogy megvettem a karfiolt, aztán kitettem a tárolóba és jó pár hétre elfelejtettem, jól elvolt szegénykém )))
Törlésén egy fél káposztát dédelgetek egy hete :):):)
VálaszTörlés