2015. január 22., csütörtök

Pancettával és gombával sült tarja


Hozzávalók: 4 szelet tarja, 4 szelet pancetta, 30 dkg gomba, 1 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt bazsalikom, őrölt fehér bors, 15 dkg zsírszegény sajt

Elkészítése: a hússzeletek mindkét oldalát gyengén besózzuk (mert a pancetta maga is sós), borsozzuk és meghintjük őrölt bazsalikommal.Majd kiolajozott tepsibe fektetjük őket. A húsokra terítjük a megtisztított, megmosott és felszeletelt gombát. Vizet öntünk alá és lefóliázzuk a tepsit. A keveréket a hús puhulásáig sütjük, majd levesszük a fóliát és tarja szeletekre terítjük a pancettát és meghintjük sajttal. Visszatoljuk a tarját a sütőbe és ráolvasztjuk a sajtot. A sajttal együtt a pancetta is megpirul. Tálaláskor tányérra tesszük a hússzeleteket és köretként a megsült gombát tálaljuk.




Pancetta : pancetta egy olasz húskülönlegesség, a sertés hasfalából készítik, erősen fűszeres szalonnaféle. Önmagában is fogyasztható, de salátákhoz, tésztákhoz, pizzákhoz vagy rizottókhoz is felhasználható.

2015. január 20., kedd

Citromos görög csirke


Hozzávalók: 3 db csirkecomb, 1 db citrom, 6 db fokhagymagerezd, himalája só, szőlőmagolaj, friss kakukkfű, őrölt bors, 1 dl pezsgő (el is hagyható)

Elkészítése: a megtisztított combokat sózzuk, borsozzuk majd tepsibe vagy jénaiba helyezzük őket. Mellé tesszük a fokhagymagerezdeket, a friss kakukkfű ágakat, valamint a felkarikázott citromot. Megöntözzük a szőlőmagolajjal és a pezsgővel. Lefóliázzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben sacc. negyven percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát és ropogósra sütjük a combokat.